Dames 1 blijft meedoen

Teamfoto dames 1. Dames 1 heeft nieuwe teamkleding, caps en tassen, mogelijk gemaakt door de sponsors. HSB Engineering, Vitaz fit en Timmerfabriek Blokland.

 

Dames 1 blijft meedoen

Zaterdag  9 december stond de uitwedstrijd tegen “ZPC De Gouwe” op het programma. Dat het een spannende wedstrijd zou worden stond vast aangezien de thuiswedstrijd in 11-11 eindigde. Het onderling verschil op de ranglijst was dan ook één plaats in het voordeel van “Het Y”.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en nam in een korte tijd een 2-0 voorsprong. Door consequent de afgesproken tactiek uit te voeren wisten de dames zich terug te knokken in de wedstrijd en stond er een 3-3 op het scorebord na het eerste part.

In de tweede periode werd de pressing in de ballijn aangescherpt. Hier konden de dames van de thuisploeg maar moeilijk mee om gaan, waardoor de score uitgebouwd kon worden naar een score van 6-8.

Aangezien de dames van “ZPC De Gouwe” gemiddeld wat ouder zijn en de conditie wat minder wordt, bleek de gekozen tactiek zijn vruchten af te werpen. Een strakke pressing in de ballijn en elke aanval een contra spelen, resulteerde in een 9-12 voorsprong aan het einde van het derde part.

Het vierde part werd de thuisploeg geïrriteerd en begon fysieker te spelen. Onze dames hielden het hoofd koel en lieten zich niet gek maken. Ook het scheidsrechters duo had de wedstrijd onder controle waar door het fysieke spel geen effect had op de voorsprong van “Het Y”. De overwinning van 11-14 was dan ook een zeer terechte.

Je merkt dat de dames elkaar steeds beter in het water weten te vinden, waardoor er een soort rust ontstaat in het water. Aangezien de top 4 nu op 3 punten afstand van elkaar staat wordt het een zeer spannende competitie. Woensdag mogen de dames in de ManMeer-cup aantreden tegen UZSC 2. In het volgend weekend wordt het jaar afgesloten met een thuiswedstrijd tegen OZ&PC.

Scores : Jip 5x, Hanneke 3x, Eline 2x, Merel, Geke, Sandra en Esther 1x.

Een reactie plaatsen